Siste ukers prosjekter.

Hva skjer når man kommer til det punktet at man ser for seg et produkt man vil ha, men ikke finner noe mønster til det?

Endelig har mine utallige timer med YouTube, syvenner og inspirasjon fra mønster gjort at det når ikke lenger er noe problem. Når man kan se et produkt for seg og faktisk vite hva man skal gjøre for å få det til å bli akkurat slik man ønsker. Det gir litt mer frihet til å lære og lage. Læringskurven har alltid pekt godt oppover når det gjelder søm. Det gjør det fortsatt. Når man ser seg rundt e det utallige måter å komme frem til samme slutten på, så det gjelder mest å finne måten som passer en selv.

Det gir også en ny frihet. Frihet til å lage akkurat det man ønsker der og da. Man er ikke lenger avhenging av å ha et mønster tilgjengelig. Det gjør det litt mer artig, og samtidig kommer stoltheten frem 🙂 Det er lov å være fornøyd med seg selv når man får til det man prøver på. Og kanskje vil man se at man viser litt mer av seg selv i de små kunstverkene man lager. For, ja. Jeg anser det vi lager å være små kunstverk.

Her er noen av prosjektene som har kommet frem siste ukene.

Oppbevaringsrull til strikkepinner, bestikk, penner eller hva man måtte ønske.

Det første jeg har laget er en oppbevaringsrull. Denne er inspirert av mange, men eget design og laget uten mønster. Hovedstoffet er kjempeartig med masse driftige damer (og noen få menn) full av attityde. Personligheten skinner godt igjennom. Her har jeg forsøkt å ta hensyn til rapporten (mønstergjentakelsen) i stoffet, slik at så mye av situasjonene i mønsteret vises i sin helhet. Det er vrangsydd, slik at man ikke har noen råkanter som vises. Det er pyntet med knapper i enden av snoren som gjør det lille ekstra. Knapper er ganske kostbart, så denne er også laget i versjon uten knapper, og da ble prisen faktisk 50 kroner rimeligere.

Det neste prosjektet viser også en del av min praktiske personlighet, tenker jeg. Det er et vegghengt oppbevaringsprodukt (vet ikke helt hva man skal kalle den) som man henger opp med en stang. De har 10 lommer i forskjellig utførelse og kan brukes til oppbevaring av stort sett hva man ønsker av små og mellomstore ting. Denne er også inspirert av forskjellige designere men med egen vri og uten mønster. Den er også vrangsydd for å unngå visning av råkanter i sømmen. Lommene likeså. De er sydd ved å sy to stoff sammen, rette mot rette, til tuber. Det ene stoffet er litt bredere enn det andre, slik at man får en kant som ligner kantbånd når man snur det på retten og presser. For å gjøre denne sånn passe stiv er det brukt bomullslerret til hovedstykket, vattert med platevatt. Noen av lommene er flate, mens andre har legg for å gi de mer oppbevaringsvolum. Her kan man selvsagt variere både antall og størrelse på lommer, og bakstykke i seg selv.

Min nyoppdagede glede i egendesign betyr ikke at mønster nå er avleggs på syrommet. Det er fortsatt uendelig masse å lære, og mønster lærer en masse både om teknikker, stoffer og hva som gjør den lille forskjellen i produkter man lager. Her er bare å slå seg løs!

One Response to “Siste ukers prosjekter.”

Author's gravatar

Så flotte de ble ? gleder meg til å se morgendagens produksjon

Leave a Reply