Ny symaskin!

For noen uker siden laget jeg for første gang på lenge et plagg. Det var en skikkelig kosebukse. Sånn bukse du får knær i…. 😀 Nå skjønner du sikkert hvilke type jeg mener….??

Det var etter en tur på Tonjes Brodering på Kalandseidet at inspirasjonen kom til meg. Når man ser over de samme stoffene som man har sett på lenge, og forsøker å finne nye prosjekter man vil sy, så skjer det av og til noe.. Og det gjorde det denne dagen. På en litt anonym plass hang mønster fra, en for meg, ny designer ved navn Runi. Made by Runi, du finner siden her. Dette var tydeligvis bare begynnelsen. For etter å ha avsluttet denne buksen ble ikke sluttresultatet helt som forventet. Men nå snakker vi detaljer her, altså. Faldesømmen var ikke helt som ønsket. Og hva skjer da?? Da forsøker man å finne enkle løsninger.

Dette var den første kosebuksen som ble laget. Kjempegod å gå med, men detaljene i avslutningene ble ikke helt som jeg hadde ønsket

I kjent stil ble YouTube løsningen. Selv om YouTube er en gratis-løsning, skulle den i dette tilfellet vise seg å bli ganske så kostbar. For når jeg så hvor enkelt klær får den proffe finishen med en cover-lock startet jakten. Hvilken ville være den beste maskinen til mitt bruk? Det første jeg spurte meg om var: Trenger jeg virkelig denne maskinen. Svaret var et rungene NEI, men det er ofte en tynn linje mellom hva man behøver og hva man har lyst på. Dette var helt klart noe jeg hadde lyst på. Så uten å la meg avskrekke av svaret på foregående spørsmål gikk søket videre. Tonjes Brodering var igjen et naturlig utgangspunkt, for de er en lokal leverandør, og har uendelig masse kunnskaper om egne produkter. Først et kjapt nettsøk på sidene deres, før turen gikk til den virkelige butikken…. igjen. Og her stod valget reelt sett mellom to maskiner. En Brother og en Janome. Foregående nettsøk hadde gitt en god del svar på hva man burde ha for å få best utbytte av maskinen. Den superhyggelige og allvitende damen hjalp meg med tilleggsinformasjon som var de små detaljene som manglet, og turen gikk hjem for å fundere litt, i tilfelle beslutningen ble at det ikke var behov for maskinen lell.

Vel, det gjorde altså ikke det. Så turen gikk tilbake til butikken. Denne gangen med fulladet bankkort og friskt mot. Valget hadde falt på Janome CoverPro 2000CPX. Fordi dette er merket jeg har i Overlock (MyLock 644D). Maskinen føles solid, stødig i bruk og var superlett å sette seg inn i. Med det rette ekstrautstyret måtte det bare gå bra! Og det gikk over all forventning. Den er superlett å tre, med gjennomsiktig trykkfot og forlengelsesbord (ekstra utstyr) går sømmen nesten av seg selv. Det er også en av de maskinene som har friarm og godt med syrom på høyre side av syflaten. Den ser med andre ord ut som en ‘årntli’ symaskin, bare den har 4 sneller og ingen undertrådspole. 😀

I tillegg til tidligere nevnte ekstrautstyr kjøpte jeg også en faldesøm-guide og et kantbåndsapparat. Disse så intet mindre enn avskrekkende ut!! Men de var utrolig lett å sette seg inn i, kun ved vedlagte beskrivelser på emballasjen. Selvsagt ble det også kjøpt inn mer stoff så det kunne bli en ny kosebukse. Denne ble sydd med Overlock’en og Coverlocken og resultatet ble kjempeflott! Avslutningen var akkurat som forestilt og nå kan jeg nesten ikke vente til neste prosjekt som skal sys og avsluttes med denne.

 

Her er den siste kosebuksen. Laget med ny maskin og flott finish. Den er også tilpasset bedre og nytt mønster laget basert på det forrige..

Litt spoiler her, men det neste prosjektet er alt ferdig…. Men det kan jeg fortelle om senere. 😉

Leave a Reply