Løper og duk i påskefarger

En runde i ‘gamle’ mønster kan være lønnsomt. Med ‘gamle’ menes ikke at mønsteret er laget i gamledager men heller at det har ligget urørt i skuffen lenge. Helt siden det kom i hus for å være ærlig.

Dette vil vel nesten klassifiseres som en UFO, selv om mønsteret aldri har vært påbegynt. Husker enda hvilken av stoffene mine som ble kjøpt inn til denne duken. De er imidlertid i stor grad brukt til andre prosjekter uten at det er noe stort problem. Stoffhyllene i systuen dekker mer enn nok behovet i dette prosjektet 😉

De siste ukene har gått for halv maskin. Har vært litt å stri med både med sykdom i familien, og en forbigående sykdom har avløst neste hos meg selv. Naturligvis fører dette til at både evnen, og lysten til å sy varierer sterkt. Lite frister når bihulene verker og man verken tåler lys eller lyd. Litt som har det nå blitt…. 🙂

Dukene det er snakk om nå er laget etter mønsteret ‘Blåtime’ av Bente Malm. Mønsterpakken leveres i A5-format utvendig, hvor forsiden har flott fargebilde av duk-settet, og baksiden har beskrivelse av stoffbehov med fargebilder av de forskjellige stoffene, brukte teknikker, og størrelse på ferdig produkt. Når man åpner mønsterpakken inneholder den en rekke A4-ark med kutteliste, presise steg-for-steg beskrivelser av prosessen, forslag til quilting og en konverteringstabell med relevante tommer/cm.

Ettersom påsken nærmer seg med stormskritt, og en god dytt i ryggen fra en venninne, ble påskefarger valgt til denne duken. Følelsen for stoffvalget var ærlig litt så-som-så, men skal si overraskelsen var stor! Ikke bare fordi det tydeligvis har blitt mye enklere å kutte til stoffer, men også fordi det gikk så fort unna med montering av toppen.

Klare kutte-instruksjoner gjør forberedelsen enkel. Et tips er å markere stoffene med bokstav-koden det har i mønsteret. Kutt alt klart før du begynner å montere. Har man dette på stell går monteringen nesten av seg selv 😀

Dette var første gangen et av mine prosjekter hadde 45 graders vinkel på den ytterste brede borden, og selv den delen gikk lekende lett. Mye på grunn av enkel og presis beskrivelse, inkludert forklarende bilder, av denne prosessen inkludert i mønsteret. Jobben var gjort på noen få timer, og resultatet ble kjempeflott! Motivet kom virkelig godt frem og selvtilliten fikk seg et løft. Det er alltid godt få til nye ting ved første forsøk. Takk Bente Malm!! 🙂 Bilde av duk og løper vil bli postet når det er ferdig quiltet og kantet.

Leave a Reply