Hva bruker man ekstra gardinstoff til??

For noen år tilbake var det tilbud på et solid gardinstoff som passet perfekt til gutterommet. Minstemann fikk gardiner og det ble rett så fint. Men siden det har det lagt noen kvadratmeter gardinstoff ekstra i en skuff på syrommet.

Disse har jeg nå satt meg fore å benytte i gjenbrukets ånd. Som tidligere nevnt er det nå kun 3 handlenett i min beholdning. De handlenettene jeg har laget har vært rett så feminin, gammelromantisk og Shabby Chic i stilen så de fleste brukerne har vært kvinner. Nå kunne det vært spennende å lage noe som er litt renere i linjene og gjerne også uten lommer.

Erfaringsmessig må man ha hjelpeverktøy for å kunne sy dette nettet på min maskin. Det går fint uten også, men sømmen blir jevnere og finere om denne brukes når man treffer tykke sømmer. Det gjør godt for et profesjonelt uttrykk. Den ble dermed funnet frem, sneller med undertråd spolt opp og til min store forskrekkelse avdekket dette da manko på kritthvit sytråd. De vil derfor ikke alle bli ferdig i dag, men innen i morgen skal masse være gjort.

Pfaff Performance 5.2 kommer med denne dingsen som hjelper å sy over tykke sømmer

Nå har jeg ingen intensjon om å gå proffe handlenettprodusenter i næringen, men ønsker likevel det som kommer ut av min systue skal ha en fin finish. Stoffet brukt i disse handleposene frynser så alle kantene er overlocket. For de som ikke har gått ‘syskolen’ på YouTube med engelsk som læringsspråk betyr Overlocket at det er sydd kastesøm på kantene. De blir derfor mer slitesterk. Sømmene i selve nettet er også forsterket med fransk søm. Alle sårkanter er dermed skjult inni sømrommet og tåler heftig bruk.

Her påbegynnes det første handlenettet

Av disse gardinrestene blir det 5 handlenett som ender i nettbutikken. Det er ikke dårlig for noen stoff som ligger ubrukt i en skuff 🙂 Nå vil de forhåpentligvis komme til gode hjem hvor de blir brukt ofte og med kjærlighet. Når det blir så mange av en ting som skal lages, er det samlebåndsproduksjon som gjelder. Det betyr at man først klipper alle delene, så gjør man steg for steg på alle nettene samtidig. På den måten får man en mye mer effektiv produksjon, noe som kan være greit nå det er 5 av samme sak som skal lages. 🙂

Med egne tilpasninger må jeg innrømme at handleposene ser rett så flott ut. De er enkle, solide og klar for både tunge og lette løft.

Et ferdig nett. Min mann er stolt modell 😉

Åja! Min venninne, Tekstilheksa, har startet å lage slike fruktposer som nevnt i et tidligere innlegg. Disse er helt genial å ha med i handlenettet. De er laget av blondegardiner sydd sammen med glidelås. Superlett og tar ingen plass i handleposen, men perfekt å putte løsvektprodukter i. Og ikke minst; Nå har jeg kjøpt to stykker 😀 Disse skal nå få bli med på helgehandelen i morgen. Om du også ønsker sånne kan de bestilles her.

I tillegg til dette har jeg også et ‘hemmelig’ prosjekt som ble laget, helt fra bunnen av, på en og samme ettermiddag… Hva dette er? Følg med på bloggen, så får du svar i løpet av neste uke 🙂

Leave a Reply