Du kjenner til den ene ufoen….?

Den ufoen som har ligget lengst i hyllen…? Den du forsøker diskret å gjemme nederst i haugen med ting som burde gjøres, men som aldri når helt opp i prioritet når du skal velge neste UFO som skal gjøres ferdig….?

Ja, du vet hvilken jeg snakker om nå? Jepp..!! Vil du vite hvordan min kom til?? For en god tid tilbake, rett etter Tonje’s Brodering åpnet avdeling i Bergen sentrum, hadde de lagt ut noen flotte LayerCakes til halv pris. LayerCakes er altså en pakke med 42 små kvadrater i mathende stoff og mønster. I gleden over å finne slike flotte stoffer til DEN gode prisen ble en av disse pakkene med i posen hjem. Etter å ha bragt dette varpet  hjem, og hjernen begynte å virke igjen, ble jo da spørsmålet… hva bruker man så en slik LayerCake til?? Forsøkte å tenke ut noe men kom ikke på noe. Dager gikk… og uker… Etter mye grubling ble YouTube atter igjen svaret, som det så ofte er når FrkMorgenfrisk trenger inspirasjon og tips. Etter masse leting på videosnutter syntes jeg det så utrolig artig ut å lage kvadrater satt sammen av 4 trekanter… Og ja! Dette gikk helt strålende, var kjempeartig og enkelt. Så nå satt lå det 42 blokker, tilsyntelatende uten sammenheng på sybordet. Etter å ha fundert på nytt uten å finne ut hva disse nå kunne brukes til ble de lagt litt til side… Nytt prosjekt påbegynt og til sist havnet de i UFO haugen. Dager ble til uker, og uker ble til måneder… Så kom november i fjor. Med god tro og store sko gikk turen til Solfrid’s Quiltestove på Fjell. Jeg hadde bestemt meg for å lage en ensfarget ramme rundt alle disse blokkene. Det måtte jo være en god løsning?! Hun hjalp meg å finne et bakgrunnsstoff som passet i farge. Tydelig at hun funderte litt for hun sa nesten litt til seg selv; ‘ja, det kunne jo vært laget litt sånn’ mens hun snudde blokkene på høykant. Uten å tenke noe mer over det ble ny metervare handlet inn og turen gikk hjem igjen…. Som vanlig ble prosjektet lagt på bordet, men enda kom ikke den store gleden over prosjektet over meg, så ikke den fine løsningen jeg hadde mens jeg var i butikken…. Så da havnet de i haugen igjen… Til fredag kveld…. DA kom inspirasjonen, etter å ha gjort som Solfrid. Jeg la de flotte blokkene på høykant, over et mørkt blått stoff, som igjen ble rammet inn av det røde og DER..! Ja, der fikk jeg endelig løsningen. Dette vil bli kjempeflott!! Nå er utfordringen den at det mest sannsynlig ikke er nok blått stoff til disse 42 kvadratene mine… Så turen går tilbake til Sofrid for råd og veiledning 😀 Skal innrømme at 8 blokker nå er ferdig, så om ikke det finnes mer av det blå stoffet, er det stor sannsynlighet at det igjen havner i UFO-haugen! Følg med denne uken… Spenningen er stor!! Kommer jeg til å begynne på den store UFO’en igjen?? 😀

8 blokker er nå ferdig. Neste steg er å avgjøre hvilken farge de skal rammes inn med.

One Response to “Du kjenner til den ene ufoen….?”

Author's gravatar

Kom igjen dette klarer du 😀 😀 og om ikke akkurat det blå stoffet er der så finner du et annet blått stoff og legger på de andre så lager du et mønster utav de.. 😀

Leave a Reply