Bordløper med en vri.

Når dagene går og man ikke alltid føler man har kontroll på hverdagen er det godt å kunne fase ut litt på syrommet. Forrige uke startet jeg på ny duk etter mønster ‘Kaffe med fløte’ designet av Bente Malm. Dette har jeg sydd flere duker av i forskjellige fargekombinasjoner. Blåtoner, brun og rosa, grønn og lilla og alle har blitt veldig flotte. På mønsteret er det påsydd en Dresden plate i senter av duken. Denne har jeg valgt å utelate på siste duken, og den ble veldig flott!

Tidligere har det vært litt utfordring å få alle seksjonene til å bli like bred. Her er jo noen kvadrater på høykant som skal treffe kantbåndet med spissen. Panelet med rutene sys sammen først 3 kvadrater i lengden. Disse syes sammen slik at øverste mørke kvadrat ligger inntil det lyse så der skjer en forskyvning. Deretter kuttes panelet til rett størrelse. Det er da beregnet kvart toms sømmonn fra spissen av kvadratene. Hele dette panelet blir jo sydd i 45 graders vinkel. Når man så presser og stryker sømmonn er det utrolig lett at det strekker seg, noe mine tidligere har gjort. Det har resultert i en svai på midten av duken. Denne gangen har jeg montert disse panelene på duken før de ble trimmet i størrelsen og da er duken snorrett! Superfornøyd med det. Det viser bare igjen at jo mer man øver seg, jo lettere blir ting når man finner egne løsninger. Ønsker du mer detaljer om hvordan denne monteringen går for seg, gi meg en lyd så hører du fra meg.

Det har riktignok tatt litt tid med denne duken og årsaken er hva livet gir en. Når man plutselig blir alene om å ta ansvar for hus og heim, med en partner midlertidig indisponert, ser man fort hvor sårbar man er i livet. Da er det jammen godt å ha gode støttespillere rundt seg til hjelp både med praktiske og mentale utfordringer. Takk til dere alle, dere vet hvem dere er!! 🙂

Den kommende uken vurderer jeg å lage noen flere handlenett da mitt handlenettlager krymper fort. Det er godt at så mange er interessert i disse. Dessverre er dette et av produktene som ikke går så masse av på nettbutikken av, men mest via henvendelser og marked.

Leave a Reply