Nytt syrom??

Denne uken har vært skikkelig deilig. Været har tillatt masse søm og sying. Når den ene stormen har avløst den andre har det vært greit å krølle seg sammen på syrommet og vært kreativ. Det som imidlertid ble veldig tydelig denne uken var at syrommet krevde litt omorganisering. Det har blitt et foretak å gå inn for å sy. Det er jo absolutt ikke slik det skal være med en kjær hobby.

For et års tid siden satt jeg inn et skikkelig hyllemøbel tilpasset syrommet. Dette ble montert på ene veggen, og mine to sybord ble satt i et kvadrat ut fra motsatte vegg. Tanken var å da ha overlocken tilgjengelig og klar til dyst hele tiden, og det har den vært… Men den har ikke blitt mer brukt av den grunn. Eneste dette har ført med seg er for liten plass til å ha kuttebordet og strykebrettet innen rekkevidde fra stolen. Stolen her inne er en kontorstol på hjul og med sving. Da kan den snurres rundt slik at man kan sy, stryke og kutte uten å reise seg når det jobbes som verst 🙂 Og det er slik jeg vil ha det. Tanken på å måtte åle seg imellom bord, reoler og rot for å komme til strykebrettet har dermed tatt litt gleden av å være her inne.

Det var jo bare en ting å gjøre, og det var å kalle inn til dugnad! Eldstemann stilte på flekken, og på 1 time var alle møbler og installasjoner skrudd ned, flyttet rundt og montert der de nå skal være. Og skal si det har blitt koselig her inne! Gulvplassen er tilbake, og man kan nesten ta en svingom her inne også. Hundesengen har nå fått sin hedersplass igjen så veslejenta slipper å ligge midt i rommet når hun overser sømprosjektene. For den uinnvidde vil det nok fortsatt se kaotisk ut her inne. Hyllene er langt fra ryddig og velorganisert, men det er et system som fungerer for meg. Og med årets ‘bruk hva du har’ ånd blir det ikke handlet inn så masse nytt heller. Tror en liten 4×4 hylle fra Ikea vil gjøre seg for å ha skriver på og bøkene mine i. Kanskje den til og med er å få tak i brukt??

Oversikt over syrommet, som du ser er det også hvor blogginnleggene skrives. Skuffeseksjonen brukes også som kuttebord. Den har kuttematte på toppen og flyttes til hvor jeg trenger den ved behov.

Alle eskene som står øverst på hyllene er gjenbruk. Disse har vi fått eller samlet opp og brukes til å sende de ferdiglagde produktene som er solgt. Disse tar opp masse plass, men er veldig grei å ha. Symaskinene mine tar også opp en hel hylle. Det er de som ikke er i daglig bruk, men veldig god å ha. Kort og godt et system hvor alt ligger på sin plass og er lett å finne 😀 De to konfirmantene på bildene er for anledningen anonymisert 😉

 

Hva kommer så ut av en slik ryddeprosess?? Har fått unna masse denne uken. I tillegg til å være på jobb, daglige gjøremål og en dag borte i ommøblering har jeg dette å vise til:

To fullførte og et pågående prosjekt.

Svaret på overskriften vil derfor bli; Nei, ikke nytt, bare nylig omorganisert 😀

Leave a Reply