Julemarked på Erdal

Forrige helg var det julemarked på Askøy, nærmere bestemt Erdal. Min gode venninne, Tekstilheksa, arrangerer dette på vegne av en forening som driver formidling av historiske håndtverk. Dere vil nok få høre mer om Tekstilheksa ved en senere anledning, for hun er en meget god venninne, og langt i fra hva navnet hennes antyder; en heks…!

Erdal julemarked 2017 før åpningstid. Store forventninger.
Inspirerende produkter på julemarkedet

Dette er andre året det arrangeres julemarked på Erdal. I fjor deltok jeg med en liten andel av mors utømmelige berg med strikkevarer, men i år var det egne varer som skulle presenteres. Blir litt mer skremmende da. Vil de falle i smak? Vil noen i deet hele tatt være interessert?? Med skrekkblandet fryd satte jeg i vei til naboøyen, med to blå Ikea-poser fulle av varer. Vinden hadde heldigvis roet seg etter noen stormfulle dager, men det høljet ned… Men hva er vel litt regn for en bergenser?? Intet! Derfor var det med godt mot jeg ankom min tilmålte stand og kunne begynne å sette frem varene mine. Omtrent slik så det ut før åpningen:

Erdal julemarked blir årets store begivenhet med presentasjon av varer fra Frk Morgenfrisk sitt syrom. Kreativ hobby sprer glede.
Frk Morgenfrisk sin stand

Heldigvis var det mye samme utstillere som året før; en kjempehyggelig gjeng som vet å holde humøret oppe og ikke minst, skape den gode gamle julestemningen, selv så tidlig som første helgen i november. Her var salg av glasskunst, strikkevarer, hekledyr, illustrasjoner, kalligrafi, nålebinding og selvsagt, mine duker, grytevotter, handlenett og ellers hva jeg har laget i løpet av året.

Når siste timen var gått og alt skulle tilbake til bilen var det kun èn Ikea-pose med varer igjen. Magen var full av vaffel og gløgg, humøret på topp men med en litt vemodig følelse av at det var over for denne gangen.

Om bare alle julemarkeder var som dette! På ingen måte skal jeg gi inntrykk av at det var masse besøkende, det var de nemlig ikke. Været satt en stopper for det. Overskriften etter Askøyværingens besøk var; ‘Julemarkedet som nesten regnet bort’. Men de som kom…. For noen herlige mennesker! De fleste ble værende lenge, barna mest for eventyrstund og sveler, de voksne for en hyggelig prat. Det var kjempekoselig! Godt salg var det også… Men tro det eller ei, det kom i andre rekke. Stemningen og menneskene gjør at min stand blir å se på Erdals julemarked i all overskuelig fremtid!

Forventninger før Erdals Julemarked åpner. Egenlagede syprodukter vises frem på markedet. Syrommet har vært flittig i bruk.
Forventninger før julemarked på Erdal 2017

Leave a Reply